Norske favoritter – musikk, sport og spill

Du kan trygt si at fjellfestivalen hver eneste sommer er på topp på listen over norske favoritter. Både nordmenn og fjellglade turister går til fjells enten det er sommer eller vinter. Den norske fjellheimen leverer, det er ikke rart at vi kommer tilbake, år etter år.

mobile tablet

Skal du lete etter norske favoritter, så må du nesten innom sport. Her troner skisporten med langrenn på toppen. Marit Bjørgen har kjempet seg inn i alles hjerter og står støtt på pallen etterfulgt av favoritter i hopp, skiskyting og kombinert. Du finner også norske favoritter i mer sommerlige sportsgrener som for eksempel håndball. Her har jentene scoret høyt, men nå ser det ut til at gutta kommer etter. Etter at vi har blitt bedre kjent med internett og alle mulighetene her, så finner du flere norske favoritter her også. Via nettet har vi funnet nye måter å konsumere på, nye måter å være sosiale på og nye måter å spille på. Her er noe for enhver smak.

En klar norsk favoritt er Jackpot 6000. Kanskje nettopp fordi dette er en kopi av det spillet som brukte å stå på kjøpesentrene rundt om i Norge og fordi spillereglene dermed allerede er kjente. Spillet skal være lett å sette seg inn i og spillegleden skal være lett å finne. Det er lett å forstå at dette er en norsk favoritt. Det er ikke sikkert at du kjenner igjen fjord og fjell i de norske musikkfavorittene, når du tar en titt på VG-listen. Men lytt litt til Sia, Katy Perry, Coldplay og Markus & Martinus, eller gutta som synger at ‘kjærlighet er mer enn forelskelse’ og ‘høyt over Oslo’.

De norske musikkfavorittene passer svært godt på øret i fjellheimen. Så er jo også norske favoritter mye, mye mer enn VG-lista. Noe som alle festivalene hver sommer viser frem. Her kan du finne favoritter i alle sjangre og kategorier.

This entry was posted in Musikk.